• Kategoria: Turystyka

Jednym z ostatnich miejsc, które odwiedziliśmy w tegorocznym cyklu "Letnich fotogalerii" jest kompleks Molo w Osieku. Miejsce to jest oddalone od Andrychowa o około 15 kilometrów. Aranżacją przestrzeni i wysoką jakością wykonania podnosi poprzeczkę obiektom, które dotychczas były wyznacznikiem dobrego smaku w naszej okolicy. To duża namiastka tropików!

Kompleks jest dopiero w budowie, a już wzbudza ogromne zainteresowanie. Na 19-tu hektarach powstał ogromny zalew, otoczony ponad 2-kilomtreową ścieżką rowerową. Jest już restauracja, wybudowano też molo. Wielką atrakcją jest tam kompleks basenowy ze zjeżdżalnią, wokół którego przestrzeń została zaaranżowana w iście tropikalnym stylu.

"Molo" w Osieku zachwyca nie tylko gustem, ale również smakiem. Szefem kuchni w przybrzeżnej restauracji jest Piotr Ogiński, finalista programu "Hell's Kitchen". 

Inwestycja realizowana jest przez Panią Beatę Klęczar (żonę właściciela firmy Aksam). Całościowy koszt tego przedsięwzięcia to około 30 milionów złotych, z czego 5,8 miliona to unijna dotacja.

Polecamy gorąco "Molo"! Ścieżka wokół zalewu, to idealne miejsce do uprawiania joggingu, jazdy na rolkach, czy rowerze. Gwarantujemy, że po powrocie z Osieka, wszyscy zgodnym chórem zażądacie budowy w Andrychowie choć jednej ścieżki rowerowej "z prawdziwego zdarzenia".

Fotorelacja:

 

 

Komentarze

+3 #9 wiktor 75 2015-08-30 10:33
Z tego co wiem szefem kuchni nie jest tam Piotr Ogiński i chyba nigdy nim nie był. Jego rola była tam całkiem inna.
Miejsce i obiekt są bardzo ładne.
+2 #8 Arnold 2015-08-29 18:11
Nie wiem kiedy tam byliście, ale ja jak byłem pewnego piątkowego wieczoru, po 21-ej bodajże, ludzi było sporo, a mimo to obsługa zajebista, nie wspominając już o jedzeniu. Wyśmienite było, rzadko w takiej cenie można tak dobrze zjeść (i nie mówię o ilości, żeby się napchać, tylko o jakości).
+5 #7 ula 2015-08-28 06:26
W tygodniu dużo spokojniejsze to miejsce i nie ma tych problemów o których poniżej.
Pomysł i realizacja tego kompleksu warta uwagi i odwiedzenia.
+7 #6 infocar 2015-08-26 14:55
Po basenie w Andrychowie powstały obiekty pod chmurką na Kocierzu i ten wyżej opisany. Konkurencja rośnie, a ja nigdy (w Wadowicach, Kętach, w Wieprzu) nie widziałem reklamy basenu w Andrychowie, a taki Kocierz reklamuje się na niemal każdym skrzyżowaniu.
-1 #5 damian 2015-08-26 14:19
:-| do lokalnego patrioty a w Andrychów co macie ?? Jedno wielkie gówno ;-)
+1 #4 lokalnypatriota 2015-08-26 08:40
szału nie ma- ceny kosmiczne, kuchnia taka sobie, na zamówienie i realizację się czeka ok. 30 minut.Jeżeli tam jest jakis menedżer restauracji, to chyba mało kumaty. Kelnerka przechodziła koło naszego stolika kilka razy, i mimo przypomnień, nie przyniosła nawet napojów. A ludzi wcale nie było dużo. Za to dużo os.
+7 #3 ela 2015-08-26 06:20
Super miejsce ,godne polecenia
0 #2 Tetryk 2015 2015-08-25 21:38
Byłem,widziałem,czekaliśmy na choćby jedno wolne miejsce dla babci - nikt się nami nie zainteresował. Obsługa faktycznie łapanka, zero uśmiechu jakby za karę te dziewuchy tam robiły. Obiekt sam w sobie super
0 #1 Marysia 2015-08-25 20:03
Obiekt owszem robi wrażenie, co nie można powiedzieć o kuchni i obsłudze. Pan Ogiński nie popisał się budując kartę menu. Grasica bez szału jak i sałatka z kurczakiem. Obsługa mało kompetentna, z łapanki.

Komentowanie jest niedostępne w tej sesji.